Genieten en groeien

OP DE BOERDERIJ!

Ruimte en activiteiten

Op onze zorgboerderij bevinden zich meerdere gebouwen, die ingezet worden voor de verschillende woon- en logeergroepen. Ieder gebouw heeft een eigen tuin, waar heerlijk gespeeld, gegeten en gedronken kan worden. Ook kunnen de kinderen op ons ruime erf spelen, waar veel dieren en speelmogelijkheden zijn. Hieronder meer informatie over de verschillende ruimtes.

De Boerderij

In De Boerderij verblijven gedurende de hele week kinderen die bij ons wonen. De boerderij is in twee delen opgesplitst, zodat er een woongroep voor jongere of meer hulpbehoevende kinderen is en een woongroep voor oudere kinderen. Vanuit de boerderij gaan kinderen naar school, krijgen zij huiswerkbegeleiding, kunnen zij allerlei ontspannende activiteiten doen en ontvangen zij bezoek van familieleden. Beide woongroepen beschikken over een eigen tuin met onder andere een picknicktafel, trampoline, grasveld en buitenspeelgoed. 

Het Koehuis

Het Koehuis staat naast De Boerderij en wordt in het weekend gebruikt voor logeeropvang. De kinderen die komen logeren, kunnen hier heerlijk tot rust komen en leuke activiteiten ondernemen, zoals gezelschapsspellen spelen en knutselen. Verder kunnen de kinderen gebruikmaken van het ruime Erf en het Akkertje om buiten te spelen. Het Koehuis beschikt, net als alle andere gebouwen waar kinderen verblijven, over een eigen badkamer, keuken en slaapkamers. 

De Bakschuur

In De Bakschuur worden in het weekend oudere jongens ontvangen voor logeeropvang. De oudere kinderen worden in de Bakschuur gestimuleerd in hun ontwikkeling wat betreft zelfstandigheid. Rondom het eten voeren zij veel taken zelfstandig uit, zoals tafel dekken, tafel afruimen en de vaatwasser inruimen. Ze helpen de begeleiding bij het eten koken en bij andere huishoudelijke taken, zoals stofzuigen en opruimen. Zo groeien zij in zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen. Daarnaast is er in de Bakschuur onder andere de mogelijkheid om gezelschapsspellen te spelen en uitgebreid te koken of bakken met onze luxe ovens. Vanuit de Bakschuur kunnen de kinderen gemakkelijk naar het Erf voor buitenactiviteiten.

Opa’s huis

Onderaan de dijk vindt u Opa’s huis. Opa’s huis is een fijne rustige plek, inclusief een keuken, badkamer, slaapkamers, speelruimtes en een tuin rondom het gehele huis, waar een groep kinderen opgevangen wordt in de logeerweekenden. Het gaat om kinderen die meer rust nodig hebben, baat hebben bij een meer afgebakende omgeving of meer hulpbehoevend zijn. De kinderen blijven gedurende het hele weekend in Opa’s huis en tuin en maken onder begeleiding van de medewerkers die in Opa’s huis staan, gebruik van het erf. 

De Theekamer

De Theekamer is een extra binnenruimte op het erf, waar kinderen van de logeergroep in het Koehuis overdag naartoe kunnen. Zo wordt de logeergroep opgesplitst, om meer rust te creëren op de groep. In de Theekamer eten de kinderen, spelen zij spellen en kunnen ze knutselen of met Lego spelen. Vanuit de Theekamer kunnen de kinderen gemakkelijk naar het erf, zodat ze heerlijk de hele dag buiten kunnen spelen. Slapen en badderen doen de kinderen in het Koehuis. 

Het Erf

Het Erf is de buitenruimte rond de boerderij, waar kinderen grote ruimtes hebben om te spelen. De kinderen kunnen op het Erf fietsen, skelter rijden, op de trampoline springen, spelletjes doen, hutten bouwen, vissen, moestuintjes verbouwen, verstoppertje spelen, voetballen op het voetbalveldje en nog veel meer! Wanneer kinderen naar het erf gaan, gaat de begeleiding altijd mee. Kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, dragen een zwemvest op het erf in verband met slootjes. 

Het Weiland

Achter het Erf, nog verder dan de Paardenbak, ligt het Weiland, een heerlijk uitgestrekt stuk land, wat al rust geeft als je er naar kijkt. In de lente staan er de schapen. Verder er gepicknickt worden of gewandeld of soms zelfs gekampeerd. De begeleiding gaat altijd mee als kinderen in een groepje naar het Weiland gaan. Verder is het leuk om over het uitgestrekte Weiland heen te kijken naar de treinen die in de verte achterlangs rijden. 

De Paardenbak en
Paardenschuur

Wat is paardrijden toch een heerlijke activiteit! Er zijn drie paarden (Rakker, Winner en Belle) die de kinderen kunnen verzorgen of waar zij op kunnen rijden in onze mooie Paardenbak, die grenst aan de polder. De jongste kinderen beginnen op de Shetlander Rakker en als ze wat groter worden, mogen ze op Winner rijden. De kinderen kunnen de paarden ook verzorgen, door ze eten te geven, hun hokken te verschonen en ze te poetsen. Dat gebeurt in de Paardenschuur.

De Caviaschuur

In de Caviaschuur wonen cavia’s en konijnen. Kinderen kunnen met de dieren knuffelen terwijl ze in een grote leunstoel zitten. Ook mogen de dieren verzorgd worden door de kinderen. Sommige kinderen hebben hun eigen verzorgkonijn, die ze een naam geven en zelf mogen verzorgen. 

De Schapenschuur

Als het buiten in de wei koud is, staan de schapen binnen in de Schapenschuur. Hier worden ook alle lammetjes geboren, waar de kinderen naar mogen kijken, die ze de fles mogen geven en waar ze mee kunnen knuffelen. Maar de Schapenschuur is ook een grote ruimte waar geskelterd kan worden, waar de kinderen kunnen tafeltennissen, wave boarden en in het hooi spelen. Allerlei activiteiten kunnen hier georganiseerd worden.

De Dierenweides

Op de boerderij wonen heel veel verschillende dieren en die hebben allemaal een eigen woonplek. De schapen en koeien staan in de wei, de paarden op het grasveld of in de paardenschuur, de geiten en varkens hebben hun eigen weide. De kippen, konijnen, cavia’s, vogels en ganzen hebben hun eigen hok. En de katten, die regelmatig kittens hebben, mogen vrij rondlopen.