Genieten en groeien

OP DE BOERDERIJ!

Ruimte en activiteiten

Op onze zorgboerderij zijn er allerlei gebouwen, ruimtes en plekken om te spelen en te genieten. Ook buiten is er een groot erf waar de kinderen allerlei activiteiten kunnen doen. Hier kunt u zien welke ruimtes er zijn

De Boerderij

De Boerderij is de basis van onze zorgboerderij. Daar zijn we mee begonnen en hier worden de kinderen nog ieder weekend ontvangen. In de boerderij slapen, eten en badderen de kinderen. Ook kunnen ze hier heerlijk tot rust komen op de hoekbank bij de TV. Natuurlijk zijn er in de boerderij ook talloze speelmogelijkheden. Zo is er een grote blokkenzolder, waar kinderen met zachte blokken hutten kunnen bouwen of een parcours kunnen opzetten. Verder zijn er verschillende speelruimtes waar kinderen gezelschapsspelletjes kunnen doen, met speelgoed kunnen spelen, kunnen knutselen, boekjes kunnen lezen, et cetera. Genoeg te doen!

Het Koehuis

Het Koehuis is een huis dat naast de
boerderij staat. Dit huis wordt op verschillende manieren ingezet en is een fijne plek om met een kleiner groepje kinderen activiteiten te doen. Regelmatig wordt het Koehuis ingezet om met de jongere kinderen activiteiten te doen, te eten en te badderen. Het Koehuis is voor hen een rustige, afgebakende ruimte waar ze heerlijk met het keukentje kunnen spelen of met de autootjes of waar ze lekker kunnen verven en kliederen.

De Bakschuur

De Bakschuur is een heel mooi ingerichte schuur waar de kinderen de lekkerste koekjes, taarten en cakes kunnen bakken met de begeleiding. De ruime keuken en luxe ovens zorgen voor veel bakplezier. Daarnaast wordt de Bakschuur gebruikt als ruimte waar de oudere kinderen met elkaar kunnen eten, spelletjes kunnen doen en tot rust kunnen komen in de gezellige zithoek. De oudere kinderen worden in de Bakschuur gestimuleerd in hun ontwikkeling wat betreft zelfstandigheid. Rondom het eten voeren zij veel taken zelfstandig uit, namelijk tafel dekken, tafel afruimen en vaatwasser inruimen. Ze helpen de begeleiding bij het eten koken en bij andere huishoudelijke taken, zoals stofzuigen en opruimen. Zo groeien zij in zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen.

Opa’s huis

Naast de boerderij, aan de andere kant van de oprit naar de dijk, staat Opa’s huis. Opa’s huis is een fijne rustige plek, inclusief een keuken, badkamer, slaapkamers, speelruimtes en een tuin rondom het gehele huis, waar een klein groepje kinderen opgevangen wordt in de logeerweekenden. Het gaat om kinderen die meer rust nodig hebben en baat hebben bij een kleinere omgeving. De kinderen blijven gedurende het hele weekend in Opa’s huis en tuin en maken onder begeleiding van de medewerkers die in Opa’s huis staan, gebruik van het erf. Het is fijn voor de kinderen dat medewerkers in Opa’s huis nauwelijks rouleren en dat er iedere vrijdag- op zaterdag, de aankomstdag en de eerste nacht, een vast gezicht is. .

Het Akkertje

Het Akkertje is een tuin om heerlijk in te spelen. Het Akkertje grenst aan de boerderij en is afgebakend met hekken, zodat ook de jongste kinderen hier veilig en vrij kunnen spelen. Op het Akkertje kunnen de kinderen trampoline springen, schommelen, in de zandbak spelen, stoepkrijten, spelletjes doen, et cetera. Ook kunnen de kinderen aan de grote tafel met elkaar knutselen of limonade drinken.

Het Erf

Het Erf is de omgeving rond de boerderij, waar verschillende schuren en speelruimtes zijn, maar waar de kinderen ook buiten een grote ruimte hebben om te spelen. De kinderen kunnen op het Erf fietsen, skelter rijden, op de trampoline springen, spelletjes doen, hutten bouwen, vissen, moestuintjes verbouwen, verstoppertje spelen, voetballen op het voetbalveldje en nog veel meer!

De Timmerschuur

De kinderen die van zagen en timmeren houden, zullen zich heel goed vermaken in de Timmerschuur. Hier worden de mooiste bouwwerken gebouwd. De fantasie van kinderen wordt werkelijkheid in de bouwwerken die ze zelf of samen met boer Gijs kunnen maken. Een auto, een vogelhuis, een schatkist of liever een Mario of Spongebob? Boer Gijs weet er wel raad mee. En wanneer deze bouwwerken te klein worden gevonden, kan er ook een heuse (boom)hut getimmerd worden!

De Paardenbak en
Paardenschuur

Wat is paardrijden toch een heerlijke activiteit! Er zijn wel vier paarden waar de kinderen op kunnen rijden in onze mooie Paardenbak, die grenst aan de polder. De jongste kinderen beginnen op de Shetlander Rakker, als ze wat groter worden, mogen ze op Winner gaan rijden en als het echte durfallen zijn, kunnen ze op onze grootste paarden Belle en Saartje rijden. De kinderen kunnen de paarden ook verzorgen, door ze eten te geven, hun hokken te verschonen en ze te poetsen. Dat gebeurt in de Paardenschuur.

De Caviaschuur

In de Caviaschuur wonen niet alleen cavia’s, maar ook konijnen en vogels. Het is een heerlijke plek om rustig naar de cavia’s te kijken en naar de vogels te luisteren. Ook kan er met de cavia’s en konijnen geknuffeld worden.

De Schapenschuur

Als het buiten in de wei koud is, staan de schapen binnen in de Schapenschuur. Hier worden ook alle lammetjes geboren, waar de kinderen naar mogen kijken, die ze de fles mogen geven en waar ze mee kunnen knuffelen. Maar de Schapenschuur is ook een grote ruimte waar geskelterd kan worden, waar de kinderen kunnen tafeltennissen, wave boarden en darten. Allerlei activiteiten kunnen hier georganiseerd worden.

De Dierenweides

Op de boerderij wonen heel veel verschillende dieren en die hebben allemaal een eigen woonplek. De schapen en koeien staan in de wei, de paarden op het grasveld of in de paardenschuur, de geiten en varkens hebben hun eigen weide. De kippen, konijnen, cavia’s, vogels en ganzen hebben hun eigen hok. En de katjes en hond mogen heerlijk vrij rondlopen.