Ouderraad

Op de zorgboerderij is een ouderraad aangesteld, die bestaat uit vier ouders. De ouderraad denkt mee over de werkwijze van zorgverlening die op de boerderij geboden wordt. Daarbij kan zij advies geven aan de zorgboer(in) en voert zij regelmatig overleg met hen. Verder is de ouderraad, naast de zorgboer, de zorgboerin en de begeleiders, aanspreekpunt voor de ouders en zorgt zij voor een heldere informatieverstrekking aan de ouders over de activiteiten van de ouderraad.

Ouders kunnen hun suggesties, vragen, meningen of ideeën over de geleverde zorg niet alleen bij de zorgboer(in) of medewerkers inbrengen, maar kunnen hiervoor ook terecht bij de ouderraad. Er kunnen zaken zijn waarvan ouders het moeilijk vinden om die met de zorgboer(in) te bespreken. Zij kunnen dit dan via de ouderraad aangeven, die de onderwerpen vervolgens collectief bespreekbaar maakt bij de zorgboer(in).

De ouderraad zal zich inzetten om zichtbaar te zijn voor de ouders. Zij organiseren daartoe minimaal jaarlijks een ouderavond en schrijven in de nieuwsbrief een item over de ontwikkelingen binnen de ouderraad. Wanneer bepaalde zaken spelen, kan de ouderraad ook een vergadering organiseren waarbij de ouders welkom zijn om hun suggesties, vragen, meningen of ideeën te delen. De ouders kunnen verder de ouderraad persoonlijk aanspreken of hen mailen via het volgende emailadres: ouderraad@kinderenopstap.nl

Op deze manier kunnen ouders inspraak uitvoeren met betrekking tot het reilen en zeilen van de zorgboerderij. Hieronder korte beschrijvingen van de leden van de ouderraad:


 
   Angelique Bakker
Hierbij wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Angelique Bakker en onze dochter Senne gaat al drie jaar met veel plezier naar de zorgboerderij. Toen ik gevraagd werd om mij aan te sluiten bij de ouderraad, vond ik dat een hele eer en heb ik ja gezegd. Ik vind het een uitdaging om meer te weten te komen over wat er zoal speelt op de zorgboerderij en wil hierin graag meedenken, zodat de kinderen nog meer plezier hebben. 

 

 
  Conny Schumacher
Graag stel ik me even aan u voor. Ik ben Conny Schumacher en woon in Hekendorp. Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen, Lotte van 9 jaar en Luuk van 7 jaar. Luuk heeft autisme en gaat sinds januari 2017 naar de zorgboerderij. Eerst om het weekend en sinds 2018 ook één of twee dagen in de vakantie. Door bij de ouderraad te gaan, raak ik meer betrokken bij de zorgboerderij waar mijn kind het zo naar zijn zin heeft en meer leert over zichzelf. Het lijkt me heel fijn om mee te kunnen denken over hoe we het verblijf van deze zorgintensieve kinderen zo leuk en leerzaam mogelijk kunnen maken. 

 

 
  Dennis Reinhard
Ik ben Dennis Reinhard, vader van Iris. Iris komt nu bijna twee jaar met heel veel plezier naar de zorgboerderij. Ze logeert één keer per maand een weekend op de boerderij en komt elke zaterdag voor de dagbesteding. Daarnaast logeert ze in de vakanties op de boerderij. Toen ik gevraagd werd voor de ouderraad, wilde ik me graag aansluiten, omdat ik dan meer betrokken kon zijn bij de zorgboerderij waar Iris vaak is en het zo naar haar zin heeft. 

 
  Renata Rop
Ik stel mij graag aan jullie voor als nieuw lid van een compleet nieuwe ouderraad. Ik ben Renata Rop en moeder van Stephan. Stephan komt nu zo'n twee jaar met erg veel plezier naar de zorgboerderij. Zelf ben ik werkzaam in de ouderenzorg en ben daarom al wel een beetje bekend in de zorgwereld. Ik hoop dan ook een goede bijdrage te kunnen leveren in de ouderraad bij Kinderen op Stap.