Kwaliteit

Als Kinderen op Stap vinden wij het zeer belangrijk de kwaliteit van onze zorg te waarborgen. Door expertise en kwaliteit te bieden op hoog niveau, bieden wij kinderen een veilige plek om te kunnen groeien en genieten. In ons beleids- en begeleidingplan nemen we u als zorgdrager graag mee op weg. We vinden het belangrijk dat u goed bent voorgelicht over de opvang die wij uw kind bieden en de manier waarop wij dat doen. Uw kind is het waard om van de ontspanning die een boerderij biedt, te genieten en zich te ontwikkelen.

Diversiteit in de begeleiding vinden wij belangrijk. Daarom hebben wij naast de pedagogisch geschoolde medewerkers zowel een verpleegkundige (BIG geregistreerd) als een bos- en natuurdeskundige en een sportleraar in dienst. Ook zijn er twee orthopedagogen aan onze boerderij verbonden. Iedereen kan werken vanuit de eigen expertise en zo vullen we elkaar aan om uw kind de beste zorg te kunnen verlenen.

Wij zijn aangesloten bij Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen Dit is een keurmerk dat is ontwikkeld door de Federatie Landbouw & Zorg. Dit betekent dat wij a) hoogwaardige kwaliteit bieden, b) de cliënt centraal stellen, en c) actief bezig blijven met het ontwikkelen van een kwaliteitssysteem, door communicatie en evaluatie met de zorgvragers. Door dit keurmerk worden wij ieder jaar gecontroleerd op de mate van kwalitatieve zorgverlening.