Zorgboerderij voor kinderen (4-14 jaar) met een psychische beperking


Een boerderij is voor kinderen al snel een fantastische plek: je kan er lekker kliederen in de zandbak, hutten bouwen en met dieren spelen. Met de boer kun je van alles timmeren en de boerin kan je helpen de lekkerste dingen te bakken. Onze zorgboerderij wil een heerlijke plek zijn voor kinderen: speciale kinderen. Wij bieden kinderen met een psychische beperking in de leeftijd van 4 tot 14 jaar een plek om tot rust te komen, te ontspannen en zich te ontwikkelen. Onze zorgboerderij is gelegen in de Haastrechtse weilanden, aan de rand van de Krimpenerwaard. De zorgboerderij biedt logeeropvang, dagopvang en vakantieopvang in groepsverband aan en individuele begeleiding. Verder is er ruimte voor geheel of gedeeltelijk wonen en crisisopvang.

Vrije tijd

Een kind met een rugzak vindt het soms moeilijk om vrije tijd in te richten. Wij helpen hierbij. Vrije tijd is belangrijk, omdat een kind daardoor kan ontspannen en energie verzamelt om weer inspanning te kunnen leveren. Het is belangrijk dat kinderen nieuwe vaardigheden opdoen, uitbreiden en onderhouden op zowel emotioneel, communicatief als sociaal vlak. Ook hierin begeleiden wij het kind.
                                                              

Hoe doen we dit?

Gijs, de zorgboer, verzorgt de werkzaamheden op de boerderij. Fennij, de zorgboerin en zorgcoördinator, is verpleegkundige, BIG-geregistreerd en sociaal pedagogisch opgeleid. Beiden hebben veel ervaring in het begeleiden van kinderen. Ook hebben zij een heel enthousiast team rondom zich verzameld: vaste begeleid(st)ers, allemaal sociaal pedagogisch opgeleid en ervaring hebbend in verschillende sectoren. Om een kijkje te nemen bij ons team kunt u op het kopje ‘Ons team’ klikken.